Diverse kunstnere: Discover World Music

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det britiske selskab, ARC Music, synes, som Songlines Magazine siger det, ”at have adgang til en endeløs rigdom af folkmusik og roots i alle verdens hjørner”. Selskabet har i en årrække udført noget, der minder om musiketnologisk researcharbejde og udsendt en ufattelige lang række udgivelser af høj kvalitet – primært traditionel musik, til tider ajourførte (ofte poppede) udgaver af selvsamme musik. Uanset hvad har det altid stået klart, at ARC har reelle hensigter og tråde ud i alle afkroge af verden, hvorfor det også er naturligt, at selskabet udsender denne dobbelt-CD, der nok opsamler enkeltnumre fra andre udgivelser, men også kan ses som en introduktion til world som den vidtfavnende genre, det er. Med 35 numre, en samlet spilletid på 136 minutter og alt fra klezmer, tango, fado og gnawa til marrabenta er Discover World Music i sandhed verdensmusik, der bringer lytteren rundt i verden. Bedste numre er efter denne anmelders mening portugisiske Ana Alcaides klassiske fado El Pozo Amargo, indiske Baluji Shrivastavs Ila’s Dance, som er en fusion mellem traditionel indiske musik og vestlig pop, og endelig argentinske Las Chicas Del Tangos, Oye, som ikke overraskende er en tango. Især de numre afspejler en samtidig respekt for traditionen og trang til fornyelse. De vidner om kunst af højeste kvalitet.

***  /  ARC Music  /  136 min.  /   Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share