Elles s’y promènent: C’est la voix de la terre

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dette andet album fra den belgiske vokalduo, Elles s’y Promènent, udgør en præsentation af fransk/belgisk/canadisk visetradition. Albummet er en arkæologisk skatkiste, åbnet af de to eminente, belgiske sangerinder, Florence Laloy og Christine Lurquin, som både synger a capella og til en nedtonet form musikledsagelse – forskellige violiner, spillet af Luc Pilartz, og percussions, spillet af Osvaldo Hernandez-Napoles. De verdslige viser, som er gravet frem i Limousin, Cantal, Gaspésie, Hainaut og Bretagne, handler om liv og død, glæde og sorg og farves helt klart af de to sangerinders trang til på én gang at være tro overfor forlæggene og tilføre egne toner og klange. Man bringes af samme grund tilbage i tiden, samtidig med at man føler, at man lytter til en opdateret versionering, der har en iboende form for frihed og noget nutidigt. Materialet er melodisk og let tilgængeligt, uanset om man forstår fransk eller ej. Og så forbinder det på fornemmeste vis forskellige lande og regioner, så man fornemmer en sammenhæng og samtidig diversitet.

****  /  HomeRecords  /  51 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share