Manu Katché: Touchstone For Manu

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Han er født i Elfenbenskysten, har i årevis været bosiddende i Frankrig. Fik sit gennembrud som trommeslager på Peter Gabriels epokegørende album, So, siden på Stings Nothing Like The Sun og The Soul Cages. Har herudover spillet med Jeff Beck, Dire Straits, Eurythmics, Simple Minds, Tori Amos, Joan Armatrading og Afro Celt Sound System blandt mange, mange andre. Men det er især med moderne jazz, han i de senere år har gjort sig bemærket – her blandt andet i samspil med Jan Garbarek, Tomasz Stanko og Tore Brunborg. Indtil for ganske nylig var han knyttet til ECM Records, men dét selskab har han vendt ryggen til fordel for konkurrenten, ACT Music. Hvorfor? Det vides ikke. Men ECM Records har i hvert fald udsendt denne opsamling, der kan ses som en hædrende afskedssalut, en ”Best of Manu Katché” fra årene på ECM. Touchstone indeholder indspilninger fra fire fire Katché-album og vidner om, hvor stor musik det er, den vidtfavnende franskmand med den vestafrikanske baggrund og varierende konstellationer har skabt på det hæderkronede plademærke. Især må denne anmelder fremhæve opsamlingens rip-of fra albummet Neighbourhood. Manu Katché er stor i moderne jazz.

*****  /  ECM Records  /  59 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share