Martin Fabricius Trio: Out of the White

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske vibrafonist, Martin Fabricius, er uddannet filmkomponist fra Berklee College of Music. Og den uddannelse synes præsent i hans instrumentale jazzmusik, der er iørefaldende melodisk, billedskabende og historiefortællende. Titlen på hans nye album, Out of the White, refererer til det, der sker, når han med udgangspunkt i et blankt stykke papir komponerer ny musik. Temaerne, der opstår, kan være enkle – et tema kan være den melankoli, han bliver ramt af, når han rammes af efterårets første kølige vinde, et andet tema kan være den følelse af glæde, han bliver ramt af, når han genser en gammel ven. Uanset hvad, er det melodiske, det følelsesbetonede, det fortællende i højsædet i hans kompositioner. Og lægger man dertil, at han – som den eminente vibrafonist han er – med sin godt sammentømrede trio, som i øvrigt består af Christian Hougaard på bas og Jacob Hatholt på trommer, har gæstevisit af Mathias Heise på mundharpe og Neff Irizarry på guitar, har man opskriften til et stilfærdigt, melodisk, lettere melankolsk og virkelig gennemført udtryk, hvori vibrafonen og mundharpen udgør det livgivende lys.

****  /  Gateway Music  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share