Gunni: Intakt

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Danske Gunni Torp er en ukonventionel singer-songwriter. Jeg kender hende ikke, og jeg kan heller ikke på baggrund af hendes musik placere hende. Kun kan jeg sige, at der er antydninger af uhøjtidelighed, oprør og originalitet i hende – at dømme efter hendes musik. På et plan er Intakt (hendes nye album som kun er til download og streaming) konventionelt, som var det pludselig at finde på de hylder, hvor man har opbevaret 1970ernes simple, tekstbaserede, politiske sange. På et andet plan er der noget særegent nyt, originalt og selvstændigt, næsten teatralsk dramatisk og drilsk over hendes udgydelser. Materialet på Intakt er ikke kun simpelt, men også tekstuelt og musisk – netop – særegent. Der er et narrativ i alle numrene. En fortæller og fortælling. Og musisk, genremæssigt? Ja, det er ikke pop, ikke rock, måske garage-rock, indie-rock af den dramatiske tekstuelle slags. Et nummer som Selvstændig (indvendig) forekommer mig at være en metaforisk afspejling af hendes egen position i forhold til værket og omverdenen. Intakt er et – i sandhed – selvstændigt album, som både er let tilgængeligt og rummer flere samtidige lag.

***  /  Eget selskab  /  37 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share