Fini Høstrup: Turnings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Fini Høstrup er nok en perifer figur på den danske jazzscene, men ikke desto mindre en pianist og komponist, der er uomgængelig. Han har skabt flere perler – flere fine kompositioner og album – men dette, hans nyeste, er – om end udmærket – slet ikke uomgængeligt. Albummet rummer musik, som man kan kalde retro-jazz i den forstand, at det emmer af firsernes melodiske, velsmurte og goovy fusionsjazz. Turnings er effektiv musik fremført af Fini Høstrup på keys, Kaspar Vadsholt på bas, Søren Frost på trommer, Per Gade på guitar og Hans Ulrik på sax. Og vel er musikken groovy, velsmurt og vel turneret, men den forekommer også undertegnede at være poleret og pæn, uden kant og finesse. Jeg oplever musikken som et lydtæppe, jeg skal stramme mig an for aktivt at lytte mig ind i. Og dét er dens problem. Jeg hører ikke umiddelbart en påtrængende nødvendighed. Og lytter jeg alligevel – igen-igen – aktivt, hører jeg musik, som nok fungerer, men som også forbliver som vådt håndsæbe: vanskeligt at fastholde.

***  /  Gateway Music  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share