Carsten Dahl: Grace

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Carsten Dahl er en eminent pianist. En lydhør, åben og måske også lidt rastløs jazzmusiker, som kan næsten alt, hvad hjertet måtte begære ved tangenterne. At hans hjerte har et særegent musisk begær, har han demonstreret på utallige plader og scener – senest da han i efteråret 2014 udsendte sin egen fortolkning af Bachs Goldbergvariationer. Variationerne var indspillet på præpareret klaver, hvilket indtil da var ”forbudt”, men han gjorde det, og han gjorde det eminent godt. Og dét gør han bestemt også på det nye album, Grace, der kan ses som en særegen, lettere tilgængelig og netop graciøs og skøn opsamling, inspireret af Carsten Dahls mange år med Bach. Grace er et soloklaveralbum, der emmer af Bachs luftighed i kompositionen og en fascinerende Dahl-balance mellem det åbne, improvisatoriske og stringent forberedte. Lyden er klar, harmonisk og stoflig, sublim ganske enkelt. Den er let tilgængelig og alligevel kompleks og mange facetteret. Derfor kan det også glæde en, at albummet for bare 30 kr. kan erhverves i alle verdens 457 Tiger-butikker. Albummet vil – så sikkert som amen i kirken – blive langet over diskene i tusindetal.

*****  /  Tiger Music  /  37 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og på netmagasinet ManManClassic.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share