Enrico Rava Quartet: Wild Dance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Trompetisten, Enrico Rava, er den gamle, ekvilibristiske mester i italiensk jazz. Og ekvilibrisme – og rutineret tyngde – dét får man vitterligt på hans nye album, Wild Dance, der består af originale kompositioner, der alle forløses af Ravas kvartet og Gianluca Petrella på trombone. Genremæssigt er der tale om en vifte af variationer over jazz – fra ballade til fyrig up-tempo neo-bop. Men uanset subgenre er både de tekniske og kunstneriske kvaliteter i top. Rava spiller med en lethed og intensitet, der aftvinger respekt. Hans spil er elegant, raffineret og varmt i klangen. Og på Wild Dance godt understøttet af kvartetten, der i øvrigt består af Francesco Diodati på guitar, Gabrielle Evangelista på kontrabas og Enrico Morello på trommer. Men – udover Ravas eget, ekvilibristiske spil – samler fokus sig uvilkårligt omkring hans sammenspil med Petrella. De to blæsere står som to svaner i parringsdans: kigger til den ene side, så den anden, svajer, knejser og danser. Og dét fungerer især i balladerne, som jeg klart foretrækker. Især åbningsnummeret, Diva, trænger ind under huden.

****  /  ECM Records  /  67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share