Klaus Paier & Asja Valcic: Timeless Suite

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Østrigske Klaus Paier er en ekvilibrist på harmonikaen. Og når ekvilibristen, som her på Timeless Suite, etablerer en duo med den kroatiske cellist, Asja Valcic, er der intet til hinder for, at indspilningen af et album munder ud i et mesterværk. Timeless Suite er måske nok ikke et decideret mesterværk, men albummet er ikke desto mindre meget bemærkelsesværdigt, imponerende og vitalt. Musikken er hverken jazz eller klassisk musik, måske et cross-over, hverken gammel eller ny, men måske tidløs. Kombinationen af de to talenter, deres respektive instrumenter og deres materiale gør i hvert fald oplevelsen af de 11 stykker, der tilsammen udgør en organiske suite, til en stor oplevelse med konstante overraskelser og genrebrud. Lyden er noget nær perfekt. Teknikken unik. Og det kunstneriske udtryk både insisterende og forførende. Paier og Valcic har selv skrevet hovedparten af musikstykkerne, men de ligeværdige kunstnere har også i tre numre ladet sig inspirere af henholdsvis Stravinsky, Bach og Piazzolla og – med dem – skabt en gribende form for kammerjazz.

****  /  ACT Music  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share