Sarah Elgeti Quintet: Synchronize

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Tyskfødte (i Danmark bosiddende) Sarah Elgeti er en talentfuld jazzsaxofonist og -komponist. Det kunne man høre på hendes pladedebut, Into the Open, i 2011. Og man kan få det bekræftet ved at lytte til hendes opfølger, Synchronize, som netop er udkommet. Dét album er indspillet med en kvintet, der i øvrigt består af saxofonisten Marianne Caecilie Eriksen, pianisten Søren Bebe, bassisterne Kristor Lybecker Brødsgaard og Leifur Gunnarsson (som deles om basopgaven) og trommeslageren Andreas Fryland. Og Synchronize fremstår virkelig som resultatet af et godt udgangspunkt og godt samarbejde. Musikken fremstår som godt gennemarbejdet, melodisk iørefaldende. Som instrumentaljazz af den organisk, funky, fedt swingende slags, som det ene øjeblik emmer af melankoli, det næste af groovy latin fever. Instrumenthåndteringen er i top, og det samme er samspillet. Synchronize er et trin op ad stigen, set i forhold til debuten, men stadig et album, der levner plads til forbedringer. Jeg kunne således godt ønsker mig lidt mere nerve eller nødvendighed i udtrykket! Men, jeg tror, den kommer. Næste gang. For retningen er rigtig.

****  /  Gateway Music  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share