Shai Maestro Trio: Untold Stories

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Untold Stories er et usædvanligt raffineret jazzalbum. For det første hører man klart, at trioen – israelske Shai Maestro på klaver, peruvianske Jorge Roeder på bas og israelske Ziv Ravitz på trommer – har et næsten telepatisk sammenspil – Untold Stories er de tres tredje fælles album. For det andet hører man en distinkt, atmosfærisk, næsten skulpturel form for instrumentaljazz, som sine steder er pågående offensiv, sine stemmer poetisk tilbageholdende og aldrig hverken kedelig eller konform. Den moderne jazz vidner om teknisk, såvel som kunstnerisk overskud og flere passager – herunder åbningsnummeret, Maya’s Song – sender tankerne i retningen af Esbjörn Svensson Trio og dennes musik – som dén tog sig ud for ti år siden. Shai Maestro Trios musik har samme nerve, samme vibrerende form for liv, som den svensk jazztrios. Et nummer som When You Stop Seeing rummer endog en melankoli, som kunne være nordisk, om end den hidrører fra en fortolkning af konflikten mellem israelerne og palæstinenserne. Untold Stories er et meget prisværdigt indspark i jazzmusikkens billedramme.

*****  /  Motema Music  /  45 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share