Sokratis Sinopoulos Quartet: Eight Winds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Græske Sokratis Sinopoulos er ikke et velbeskrevet blad herhjemme. Men han har med sin lyre – et græsk instrument, der minder om en harpe i miniature-format – før bidraget bemærkelsesværdigt til store udgivelser på ECM Records – bl.a. Charles Lloyd og Maria Farantouris Athen Concert og Eleni Karaindrous The Weeping Meadow – og dermed har han, fortjent, vundet international anerkendelse. Alligevel er han som sideman forblevet en mand i skyggen. Men hvem ved? Måske dét kan ændre sig. Måske lyset med dette debutalbum i eget navn endelig kan falde på ham, for det fortjener han. Især fordi lyren er et instrument, der i hans hænder, fremkalder en karakteristisk, klagende og vemodig klang og dermed levendegør det i øvrigt smertelige, fremragende, originale materiale, han har skrevet til Eight Winds. Sokratis Sinopoulos’ musik er som et melodisk, næsten filmisk miks af traditionel folkemusik og kammerjazz. Og mikset forløses umådelig flot med den græske besætning, der i øvrigt tæller klaver, kontrabas og trommer.

*****  /  ECM Records  /  57 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share