Daniel Fortin: Brinks

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Daniel Fortin er en af de mest mange-facetterede bassister, Canada pt. kan opbyde. Hans musik spænder over folk, jazz, R&B, rock og pop. I flere tilfælde med elektroniske undertoner.

Brinks, hans pladedebut i eget navn, rummer imidlertid en stringent musik, der meget skarpt kan genrebetegnes som jazz. Bassisten har på pladen slået sig sammen med tenorsaxofonisten David French, vibrafonisten Michael Davidson og trommeslageren Fabio Ragnelli og skabt et moderne jazzunivers som dog ikke er for fastholdere. Musikken er eklektisk, stilistisk kompleks, nok med antydning af melodier, men med hovedvægt på mere eller mindre fri leg.

Ud af dén vægtning er kommet en lidt vanskeligt tilgængelig plade, som ikke er for begyndere i branchen. Kombinationen af instrumenteringen og den musiske vægtning gør albummet en anelse skingert, metallisk og hårdt at gennemlytte. Derfor spår jeg heller ikke denne plade nogen sejrsgang på denne side af Atlanten – selv om den rummer klare kvaliteter.

***  /  Fresh Sound Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share