Billy Cross: Goodbye to the Sixties

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Vel er det tydeligt, at man med albummet, Goodbye to the Sixties, lytter til en rutineret bluesguitarist og –sanger, men at Billy Cross nu skulle nærme sig de 70, dét kan man ikke på nogen måde høre! Goodbye to the Sixties er måske oven i købet hans bedste album hidtil! Det er hårdkogt, for han lægger ikke fingre imellem, men giver den fuld gas og spicer sin bluesmusik op med hård rock, punk!, hårde basgange, hårde guitarriffs, insisterende sang. Vel hører man fortsat Billy Cross’ afsæt i den amerikansk folk, bluegrass, country og blues, men han må også have ædt et eller andet, der har gjort hans udtryk mere vredladent og voldsomt. Heldigvis, for det klæder hans udtryk. Goodbye to the Sixties lyder som et album fremtvunget af nogle afgørende omstændigheder! Det lyder, som om Billy Cross bare SKAL have lettet sit hjerte og sat tingene på plads. Og derfor funker det. Derfor er det troværdigt og agtværdigt. For ikke bare ét nummer, men så godt som alle står distancen. Fremhæves skal dog ét nummer – I Still Pray For You America, der skal forstås som en decideret opsang til barndomslandet, som, ifølge Billy Cross, har mistet ære og værdighed i de sidste årtier.

****  /  Target Records  /  35 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share