Diverse musikere: Hommage à Eberhard Weber

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Jeg kan ikke forestille mig en større gave! Da den verdensberømte, tyske jazzbassist, Eberhard Weber, i januar 2015 blev 75 år, modtog han i gave to hyldestkoncerter fra gamle venner som Jan Garbarek, Pat Metheny og Gary Burton m.fl. De to hyldestkoncerter fandt sted i Theaterhaus Stuttgart, og blandt publikum sad selvfølgelig fødselaren selv, som efter et hjerteanfald i 2007 ikke har kunnet spille. De to koncerter bestod dels af kompositioner af bassisten selv – spillet af bl.a. Jan Garbarek, Gary Burton m.fl. – dels af en Hommage (af mere end 30 minutters varighed) komponeret og arrangeret til lejligheden af Pat Metheny, som selv spillede – med Südwest Rundfunk Big Band bag sig. Både Jan Garbareks soloimprovisation og Pat Methenys hyldestkomposition blev spillet til gamle liveoptagelser med Eberhard Weber på bas – hvormed man kan sige, at fødselaren selv spillede med. Garbarek improviserede således til baslinjer af Weber, og andre baslinjer af Weber indgik i Methenys hyldest – det have været rørende. En anden ting er imidlertid, at musikken også er fremragende. At den i sig selv er storslået, fremragende, virtuost spillet.

*****  /  ECM Records  /  79 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share