Aarhus Jazz Orchestra & Lars Møller: ReWrite of Spring

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lars Møller blev i 2012 ansat som kunstnerisk leder af Aarhus Jazz Orchestra. Nu, tre år efter, har han annonceret, at han vil stoppe igen, men den annoncering sker vel at mærke samtidig med, at resultatet af hans mest ambitiøse projekt med byorkesteret udkommer i form af et dobbelt album, hvortil han har skrevet en jazzsuite inspireret af Igor Stravinskys epokegørende ny-klassiske værk: Le Sacre du Printemps. Lars Møllers suite, ReWrite of Spring, er ikke en copy-cats, men et selvstændigt, gennemarbejdet værk, der bare er inspireret af ”forlæggets” åbenhed, transparens og virilitet. Lars Møller dirigerer selv orkesteret og de to gæstemusikere: den amerikanske sopransaxofonist David Liebman og den danske percussionist Marilyn Mazur. Og dét i to versioner: en studiebaseret (CD #1) og en live-baseret udgave (CD #2). Mest liv er der på live-udgaven, måske fordi netop dén har mere nerve og ikke er så formfuldendt. Begge udgaver er dog 1) dramatiske, 2) medrivende, 3) mange facetterede og 4) lytteværdige.

****  /  Dacapo Records  /  83 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share