Mette Juul: There is a Song

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Siden sidst har den danske jazzsangerinde, Mette Juul, skrevet kontrakt med Universal Music, og dét i sig selv kan tages som udtryk for et trin op ad karrierestigen. Hendes nye, tredje, album er udgivet af det store selskab, og det kan muligvis være baggrunden for, at hun med sin vokaljazz har bevæget sig væk fra den stringente vokaljazz, over i retningen af den amerikansk singer-songwriter- og folk-tradition. Dét sælger muligvis bedre?! Klart er det i hvert fald, at Mette Juul har bevæget sig, og at hun som singer-songwriter har fået mere tyngde og sikkerhed – selv om den vej, hun nu er slået ind på, er mere bredsporet. Kvaliteten er ikke af den grund faldet, tværtimod. Hendes kærlighed til de amerikanske visetradition er evident, og hun formår at byde ind i den på en personlig, yderst troværdig vis. Dét, også takket være det virkeligt velfungerende samarbejde med Nikolaj Hess, som udover at spille med også har arrangeret flere af numrene og produceret albummet. Igen-igen indgår i øvrigt den dygtige, amerikanske trompetist, Ambrose Akinmusire, i set-up’et omkring Mette Juul, og både han og de øvrige sidemen formår at iklæde Mette Juuls sange og vokal nogle besnærende, amerikanske gevandter.

****  /  Universal Music  /  58 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share