Anja Kickbusch: Safe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anja Kickbusch pladedebuterede i 2012 med det på mange måder vellykkede album, Don’t Pretend, som havde fortjent mere opmærksomhed, end det reelt fik. Nu, tre år efter, udsender den danske singer-songwriter EP’en, Safe, som forekommer denne anmelder lige så vellykket. EP’en rummer fire numre, som alle kan betegnes som garagerock, og som alle har det tilfælles, at de lige giver den lidt mere gas, end der var på debuten. Der er fundet flere rå guitarriffs frem. Fundet flere sten frem fra skosnuderne. Og dét, selv om der også på EP’en er blevet plads til en ballade som It Isn’t So. Uanset tempo er Anja Kickbusch’ musik stadig på én gang raffineret, disciplineret, fængende og rå, skramlet, upoleret. Der er over alle EP’ens numre noget på en gang rutineret og påtrængende – ikke at forveksle med rutinepræget og forceret. Der er en ægthed over singer-songwriterens retrorock – uanset om man ser på helheden eller de enkelte elementer. Og det kan man, i sit stille sind, håbe, at publikum får øjnene og især ørerne op for.

****  /  Penguin Records  /  19 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share