Jakob Buchanan: Buchanan Requiem

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er mesterværk (!) den danske jazztrompetist, Jakob Buchanan, har skabt: et moderne rekviem for kor og orkester, skabt og udført til absolut UG. Buchanan Requiem er simpelthen imponerende, gennemført og raffineret. Og det ud i alle aspekter – kompositorisk og tekstuelt, i fremførelse og i indpakning (en stramt designet box med vinyl, libretto, etc). Buchanan Requiem er så gennemført, at det aftvinger ubetinget respekt. Musisk balancerer værket mellem det traditionelle, klassiske rekviem og den moderne sfæriske jazz. Det klassiske kors æstetik blandes op i jazzens orkesterklang. Med sig i forløsningen har Buchanan således en lille gruppe bestående af Indra Rios-Moore på vokal, Marilyn Mazur på percussion, Jakob Bro på guitar og Jonas Westergaard på bas. Men med sig har han også Aarhus Jazz Orchestra (under ledelse af Carsten Seyer-Hansen) foruden Aarhus Domkirkes Kantori – seksten stemmer, der synger på latin, alt imens Indra Rios-Moore synger hovedpartiet på engelsk og spansk. Buchanan Requiem er en fascinerende videreudvikling af den romersk-katolske tradition for dødsmesser, men samtidig er det så originalt, at det er hævet over enhver tvivl, at Buchanan selv om ti-tyve år vil kunne fremhæve det som et hovedværk. Det er dragende smukt, vemodigt, intenst.

******  /  Buchanan Records  /  79 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share