Pablo Held Trio: Recondita Armonia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Tyske Pablo Held Trio er klokkeklart et jazzband. Men lige så klokkeklart det er, at bandet spiller jazz, lige så klokkeklart er det, at dets tre medlemmer er optaget af andre genrer og gerne interagerer med disse. Recondita Armonia er et godt eksempel herpå, idet Pablo Held, Robert Landfermann og Jonas Burgwinkel på albummets otte numre tager livtag med værker af klassiske komponister og nok respekterer disse værker, men også på en helt naturligt organisk måde gør dem til deres egne. På albummet møder man værker af Tournemire, Rachmaninoff, Mompou, Scriabin, Bartók, Stravinsky, Hindemith og Puccini – og alle bliver udsat for jazztrioens fortolkning. Især falder jeg for trioens tilgang til og udlægning af Rachmaninoffs Fragments, som bliver til en stilfærdig, moderne jazzballade. Nummeret, Recondita Armonia, som bygger på en romance fra Puccinis opera, Tosca, fremstår ligeledes som en moderne jazzballade. Og alt – alle otte numre – er så fint gennemarbejdede, så generøst formidlet, at man må bøje sig i respekt for de tre tyske jazzmusikeres evner til at agere og interagere.

****  /  Pirouet Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share