Lianne La Havas live i Store Vega

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Da Gaffa i 2012 anmeldte Lianne La Havas debutalbum, hed det blandt andet, at hun var ”fantastisk” og ”fortryllende”.

De prædikater matchede hendes optræden på Store Vega søndag aften i november 2015. Og man kunne tilføje, at hun fremstod ydmyg og nervøs, rank og stolt, åbenhjertig, uspoleret og taknemmelig for publikums opbakning – og så i øvrigt forførende smuk, sanselig og sensuel. Og nok så væsentligt: som en musiker med et sublimt stemmebånd, en sikker instrumenthåndtering og noget på hjertet. Den britiske singer-songwriter var simpelthen både indtagende og betagende. En oplevelse for øjnene og ørerne. Dét ville alle tilstedeværende kunne have skrevet under på, uanset køn. Mange var oven i købet så dedikerede fans, at de kunne synge med, konstant.

La Havas sange og musik er et miks af soul, jazz, folk og singer/songwriting, som kredser om kærligheden som fænomen og erfaring. Hendes univers er tydeligt inspireret af navne som John Legend og Lauryn Hill. Og momentvis får man det indtryk, at hendes vokal er skrøbelig, glasklar og sart. Momentvis det indtryk, at den har en overvældende spændvidde og en overlegen pondus. I sit hjemland blev hun med sit første album betegnet som ”the next big voice.” At hun til og med er en eminent guitarist styrker kun indtrykket af, at hun er et meget stort allround-talent.

Søndag i Store Vega åbnede hun sin koncert med numre fra sit nye album, Blood. Hun åbnede med nummeret Green & Gold, lidt nervøs og skrøbelig, men samtidig med ærlighed, rank ryg og stoisk værdighed. Efterhånden som hun fandt ud af, at hun var blandt venner, forvandledes hendes nervøsitet til en både fascinerende og overvældende præstation. Hun virkede oprigtigt glad for modtagelsen og kvitterede med gribende smukke, helt enkle udgaver af ballader som Gone, Lost & Found og No Room For Doubt (fra debutalbummet) og Unstoppable (fra Gone). Og med pågående og meget overbevisende pondus i et mere pågående nummer som What You Don’t Do, ligeledes fra Gone.

Alt i alt godtgjorde hun, at hun siden sidst var blevet rykket fra Lille Vega til Store Vega. Lianne La Havas viste sig i sandhed som et vokalt og instrumentalt multitalent. Et af de skønnere af slagsen.

*****  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share