Maria Gottschalk: Common Ground

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den 29-årige singer-songwriter, Maria Gottschalk, har tidligere udgivet to EPer, men nu album-debuterer hun altså med Common Ground – et album, der fremstår gennemarbejdet og sikkert. Gottschalks engelsksprogede sange, der alle kredser om begreber som balance, nærvær og liv, understøttes af et instrumentalt, iørefaldende og melodisk lydbillede, der er som et miks af noget varmt akustisk og noget køligt elektronisk. Samlet set munder albummet ud i noget, man kan kalde et lytteværdigt indiepop-univers, der klart har sangene i fokus. Både tekster og musik har noget fascinerende skævt og kantet over sig, og dét gør, at albummet som helhed giver anledning til flere aflytninger og egentlig fordybelse, hvilket er al ære værd. Albummet fremstår som andet og mere end konventionelt. Det fremstår stilsikkert, stramt og fokuseret. Og samtidig: mange facetteret. Musikken er lettere mørk og melankolsk, men ikke på nogen måde depressionsfremkaldende, for løbende bryder lyset gennem sprækker – f.eks. i de klart bedste numre: I See You Go og A Bite Of The Moon.

****  /  DME  /  42 min.  /  Album også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share