Lisa Stansfield: Live in Manchester

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

R&B-sangerinden, Lisa Stansfield, pladedebuterede som solist i 1989, fik et øjeblikkeligt gennembrud og efterfølgende en markant position på musikscenen. Dén position holdt hun op igennem 1990erne med en række høje placeringer på salgslisterne. Hun solgte på femten år mere end tyve millioner album og modtog for disse fortjent en lang række priser – blandt andet en Brit Award og en Billboard Music Award. Fra 2004 tog hun imidlertid en ti-årig pause fra musikscenen for at hellige sig skuespillet, men i 2014 vendte hun tilbage til musikscenen, og nu har hun udgivet et dansabelt, højenergisk live-dobbelt-album, som både rummer nyt og gammelt. Live in Manchester (hendes fødeby) vidner på én gang om en fortid, hvor det musiske udtryk var mere enkelt end i dag, og om en samtid, hvori der stadig brænder en kunstnerisk ild. Den britiske sangerinde udtrykker sig således på én gang som en nostalgiker og en kunster med et levende udtryksbehov. Dobbeltalbummet åbner med det nye nummer, Can’t Dance, men byder også på genhør med ”gamle” hits som Never, Never Gonna Give You Up og All Around The World. Albummet henvender sig dog primært til den modne lytter med hang til nostalgi, og dét er dets kunstneriske svaghed – at det trods vitalitet er for forankret i fortiden.

****  /  99 min.  /  Ear Music  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share