Søren Krogh: Gruk Mosaik

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Søren Krogh har tidligere udgivet ”digter-album” med tekster af digtere som Jeppe Aakjær og Knuth Becker. Hans nye ”digter-album” er, som titlen indikerer, med tekster af Piet Hein: fyndige gruk tilsat akustisk musik (fortrinsvist). Som Piet Heins gruk er Søren Kroghs musikstykker let tilgængelige, let fordøjelige, simple. Men de er også i besiddelse af et element af kant – takket være teksternes koncise karakter, men også takket være arrangementer og individuelle valg, instrumentalt. For eksempel giver Jacob Venndts kromatiske mundharpe åbningsnummeret, Kærlighed uden, et meget klædeligt, skævt skær. Lige som Dennis Ahlgrens mandolin gør det i nummeret, Den grænseløse kærlighed. Udover Krogh, Venndt og Ahlgren medvirker Martin Jønsson, Perre Stenbäck, Jens Kr. Dam og Marianne Lewandowsky på albummet. Og den konstellation gør det virkelig godt under Kroghs ledelse. Konstellation forløser sangene med en forfriskende lethed, der matcher teksternes filosofiske tyngde og umiddelbare lethed.

***  /  Exlibris Musik  /  31 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share