Ches Smith: The Bell

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazztrommeslager, Ches Smith, har fundet en ganske særlig indfaldsvej til kompositionen og improvisationen. For nok er han trommeslager, nok er han jazzmusiker, men hans indfaldsvej er kammermusikkens, og dét giver et slutresultat, som er overraskende nedtonet og sfærisk og dynamisk. The Bell er Ches Smiths første album med den efterhånden etablerede trio, der i øvrigt består af Craig Taborn på klaver og Mat Maneri på bratsch. Men man fornemmer meget klart, at sammenspillet er gennemprøvet, og at de kunstneriske sind er afstemt, for The Bell rummer kompositioner, der giver plads til improvisationer, der fremstår næsten narkotiske. Konstant er der antydninger af melodier, men konstant også tværgående teksturer, der giver det samlede udtryk et mange facetteret og dybt interessant præg. Ches Smith, der tidligere har spillet og indspillet med blandt andre Tim Berne’s Snakeoil, Robin Williamson, Terry Riley, Wadada Leo Smith og Marc Ribot, bringer med sit eget ensemble det musiske eksperiment videre. Og hans musik – på The Bell – synes kun at vokse og tage til i intensitet, efterhånden som man lytter sig ind på de otte kompositioner.

****  /  ECM Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share