Thomas Albæk Jakobsen’s FLUX: Voyager

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

På sit forrige (læs: første) album med FLUX, kredsede trommeslageren, kapelmesteren og komponisten om begrebet ”relationer”. På dette ny (læs: andet) album, kredser han om ”rejsen”. Selv kalder han albummet et ”øjebliksbillede” fra en rejse ind i musikken. Heraf titlen. Søren Møller sidder på det nye album bag klaveret (og gør det godt), lige som i øvrigt Ole Visby på basklarinet og Michael Møller Porsborg på guitar gør det godt, men ellers er det hele orkesterets og i virkeligheden musikkens rejse og fremdrift, musikkens kringelkroge og åbne vidder, dens improvisatoriske potentiale, der undersøges og sættes i scene af kvintetten, som i øvrigt også består af Kenneth Dahl Knudsen på bas. Voyager er søgende, undersøgende og luftig musik. Musik, spillet af instrumentalister, der synes mere optaget af samspil og sound end af at trykke eget ego af. Bedst fungerer et melodisk nummer som ParaJive. Dét har en klædelig, melodisk lethed, som er glædelig og gribende.

***  /  Jazzformidling.dk / Pladekisten  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share