Dieter Ilg: Mein Beethoven

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske jazzbassist, Dieter Ilg, har igennem mange år interesseret for klassisk musik – vel at mærke på et dybere plan og uden at være popsmart. Særligt fascineret har han været af Beethoven, som i sin tid først blev berømmet for sit klaverspil og sin evne til at improvisere og optimere. Det er på den baggrund – og på baggrund af Beethovens senere kompositioner – at Dieter Ilg med sin trio har indspillet Mein Beethoven, der består af jazzede variationer over Beethovens kompositioner. Stadig – ikke af den poppede slags. Mein Beethoven er indspillet sammen med pianisten, Rainer Böhm, og trommeslageren, Patrice Héral, og albummet er virkelig vellykket, gennemført, melodisk, seriøst og særegent. Variationerne rummer en respekt for forlæggene, men også en særegen originalitet, der både er beundrings- og lytteværdig. Den tysk/franske jazztrio spiller det melodiske materiale – variationerne over Beethovens oder, pastoraler og fugaer m.m. – med en fascinerende nerve og kant. Eksempelvis er et ”nummer” som Return to Ulster gribende smukt.

*****  /  ACT Music  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share