Old News: Old News

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Med et line up bestående af Band Ane, Randi Laubek, Gustaf Ljunggren, Jacob Anderskov, Mads Hyhne, Peter Rosendal og Elith ”Nulle” Nykjær har trommeslager, kapelmester og projektmager, Emil de Waal, skabt fundamentet for en pudsig og meget underholdende udgivelse – et album i et eksklusivt oplag på bare 200 eksemplarer, hvert eksemplar indpakket i et unikt cover. Coveret i det omslag, jeg blev til del, stammede fra en gammel Doky Brothers CD, der var blevet overmalet med lyserøde penselstrøg og med en bred blå tape klæbet sammen med Old News’ aktuelle covernotes. Andre covers er anderledes, men det lyserøde og det blå synes at gå igen. Nuvel! Old News’ udgivelse består rent musisk af et meget velfungerende miks af nutidig elektronisk musik komponeret af Band Ane og versioneringer af gamle standards som Egyptian Fantasy af Sidney Bechet, Ain’t Misbehavin’ af Fats Waller og Harlem Nocturne af Earl Hagen. Forløsningen er på én gang avantgardistisk intellektuel og humoristisk uhøjtidelig. Og det miks fungerer af uransagelige grunde virkelig godt. Orkesterets spændvidde giver simpelthen mening.

****  /  Eget selskab  /  39 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share