Psalmodie: Sela

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Psalmodie er fem vidt forskellige musikere med det tilfælles, at de har base i Aarhus og har en sammenfaldende interesse i salmesang og folkemusik. Psalmodie betyder faktisk at synge salmer, og det er, hvad Ingeborg Højlund, Sofie Mortvedt, Cecilie Schmidt Dam, Uffe Holmsgaard Eriksen og Christian Joen Jensen gør: synger og spiller salmer, danske og norske, med afsæt i genren, folk. Kvintetten fremfører danske salmer som Lover Den Herre, Sorrig og Glæde og Frydeligt med Jubelkor – vokalt desværre meget forudsigeligt og meloditro, musisk til gengæld med en god, overraskende instrumentering. Blandt instrumenterne hører man traditionelle græske og tyrkiske strengeinstrumenter og traditionelle mellemøstlige og latinamerikanske slagtøjsinstrumenter. Og det giver for eksempel en salme som O, Hoved Højt Forhånet et mellemøstligt tilsnit, som åbner tekstmaterialet via den anderledes lyd. En norsk salme som Folkefrelsar, Tilosskom er bygget op omkring nogle gentagne riter, som giver dén en pågående karakter. Riterne åbner tilsvarende tekstmaterialet. Men selv om der altså er nogle meget vellykkede salmer på albummet, Sela, og selv om den genremæssigt anderledes tilgang er forfriskende ny, forbliver det hele en anelse forudsigeligt og pænt.

***  /  Gateway Music  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share