Benjamin Koppel: Jazz Galla

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Benjamin Koppels nye album, Jazz Galla, er – som titlen antyder – en jazzfest. En fest præget af lethed og livsglæde. Set-up’et er enkelt: Man tager en jazzkvartet – sax (Benjamin Koppel), klaver (Eythor Gunnarsson), bas (Jesper Bodilsen) og trommer (Espen Laub von Lillienskjold) – tilsætter fire sangere (Søren Sko, Maria Montell, Bobo Moreno og Marie Carmen Koppel) og griber ud efter jazzens store evergreens, og så er festen i gang. Vel at mærke ikke på en bøvet måde, for det her er en gallafest, så det er på den velklædte, velordnede og pæne måde. Men desværre også som følge heraf på den ufarlige og lettere uinteressante måde. Vel kan man finde glæde ved at høre standards som When I fall in love, What a Wonderful World og Baby, You’ve Got What It Takes. Vel kan man finde glæde ved at lytte til poprocksangeren Søren Sko, poppigen Maria Montell, crooneren Bobo Moreno og gospeldivaen Marie Carmen Koppel – især sidstnævnte. Men man bliver ikke som lytter rykket på nogen afgørende vis. Albummet har charme, balladerne er uomgængelige, men kun Marie Carmen Koppel tilføjer den nerve, der gør oplevelsen ekstraordinær.

***  /  Cowbell Music  /  60 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share