Michael Formanek & Ensemble Kolossus: The Distance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

The Distance, den amerikanske jazzbassist Michael Formaneks nye album på ECM, adskiller sig meget fra hans tidligere udgivelser på selvsamme label. Disse tidligere udgivelser var med hans kvartet (med Tim Berne, Craig Taborn og Gerald Cleaver), medens The Distance er med hans big band, Ensemble Kolossus. Hele set-up’et, orkesterets størrelse (18 mand), den forøgede volumen og værket som sådan gør The Distance til noget andet: et dynamisk og storladent værk, en sammenhængende, mange-facetteret suite af stor kompleksitet. Med sig har Formanek – udover Tim Berne – nogle af tidens mere markante New York-baserede jazzmusikere, og dét, de tilsammen skaber, er distinkt, hypermoderne og dog stramt komponeret og leveret som i dyb respekt for Duke Ellington og den musik, han tegnede. Formaneks musik bygger bro mellem den moderne avantgarde, freejazzen og swingjazzen. Den er som et kalejdoskopisk eksperiment, vital og vibrerende. Og for lytteren: meget krævende. Alt andet en meditativ. Den er voldsom, brutal, insisterende.

***  /  ECM Records  /  71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share