Karen Kousgaard: Pretty If You Dare

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Singer-songwriteren, Karen Kousgaard, er af gode grunde et ubeskrevet blad. Hun er ganske ung, og Pretty If You Dare er hendes debut. Men Pretty If You Dare er også et så bemærkelsesværdigt album, at det har potentielt til at trække Kousgaard ind i spotlyset, og dét fortjener den unge singer-songwriter fra Herning, for hun har skabt et enkelt, meget fint og fokuseret album, som – med hende – fortjener et spotlys. Musikken på albummet er hovedsageligt båret af Kousgaards vokal og guitar; den er til tider melankolsk, til tider medrivende; og konstant balancerer den mellem den akustiske vise, den elektroniske pop og den varieté-agtige ballade. Hun har selv skrevet al materialet, men hun har fået hjælp til at forløse det – blandt andet af Brian Mørk Hansen, Simon Toldam og Neill Cardinal Furio. Og godt fungerer det. Bedst, dog, de mere melankolske ballader, for i dem fornemmer man, at der er noget alvorligt på spil. Og i dem er der et perfekt match mellem teksterne og vokalen. Det gælder for eksempel i numrene Our Last Goodbye og Our Very Last Goodbye. (Gæt selv, hvad de handler om).

***  /  Lydcirkus  /  41 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share