Lena Anderssen: Eagle in the Sky

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadisk/færøske singer-songwriter, Lena Anderssen, udsender med Eagle in the Sky et absolut velproduceret fjerde album. Hendes to første album fik i Gaffa blandede anmeldelser, det tredje anmeldte bladet slet ikke – selv om netop dét gav ny næring til troen på, at talentet kunne udfoldes, og selv om netop dét blev ”Årets Album” på musikkompetente Færørerne. Eagle In The Sky, det nye album, er imidlertid endnu et modigt skridt op ad stigen – et album med et vedkommende tekstunivers om universelle smertepunkter fra Anderssens eget liv – og et album, der musisk/kompositorisk løfter sig op over gængs mainstream. En usædvanlig instrumentering, blandt andet, tilføjer det nord-atlantisk, melankolske univers nogle strejf af afrikansk/nordamerikansk/mexicansk livsglæde, som på organisk, troværdig vis giver udtrykket som helhed en international dimension. Mørket bliver oplyst. Og Anderssens talent – både for at skrive og performe – foldes ud – i enkelte numre endog med fin back up fra et symfoniorkester og et børnekor. Det hele er stort, ambitiøst og godt gennemført.

****  /  Songcrafter Music  /  46 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share