Irene Becker & Aviaja Lumholdt: Magic Mystery Moon

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det hæderkronede, men ganske lille danske jazzlabel, SteepleChase, har udgivet endnu et album, som risikerer at forsvinde i den generelle vrimmel af udgivelser. Men denne gang skal det være løgn! SteepleChase har udgivet et album, som ikke i indpakning gør væsen af sig, men som i content er stort!

Strengt taget er det vokaljazz, selskabet her har udgivet, men Magic Mystery Moon er meget andet og mere end det! Det er singer-songwriting og formidling af selvsamme på absolut højeste, internationale niveau. (Et kvindeligt dansk/grønlandsk modspil til Mike Oldfield, når han var bedst). Hovedfigurerne er den rutinerede pianist, Irene Becker, og den ligeledes rutinerede og helt igennem fantastiske sangerinde, Aviaja Lumholdt.

De tos fælles projekt er dragende, drømmende, sfærisk iscenesættelse af eminente tekster af bl.a. Emily Dickinson, Ib Michael og Vang Lundbye. Og alt – forlæg og forvaltning af selvsamme – er dragende og udført til UG. Med Pierre Dørge, Morten Carlsen, Anders Provis og Kirk Knuffke bag sig har de to kvinder skabt et univers, man ønsker at blive del af. Et univers, som komponisten og instrumentalisten, Becker, og (grønlænderen) vokalisten, Lumholdt, mestrer.

*****  /  SteepleChase Music  /  62 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share