Vijay Iyer & Wadada Leo Smith: A Cosmic Rhythm With Each Stroke

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Der er udbredt enighed om, at amerikanske Vijay Iyer, er et unikum. Et kompositorisk og musisk talent langt ud over det sædvanlige. Derfor er han også så efterspurgt. Og derfor får han så mange roser, priser og jobs. Men nok så væsentligt, i denne sammenhæng, han er også meget aktiv og produktiv. Det nye album, A Cosmic Rhythm With Each Stroke, har han ”skrevet” eller rettere ”fremelsket” i et tæt samarbejde med trompetisten, Wadada Leo Smith, som for Vijay Iyer både er en helt, lærer og ven. De to har igennem mange år spillet sammen i Smiths kvartet, men med det nye album får vi andre også mulighed for at høre, hvad de to kan – som duo. Og dét er altså ikke så lidt. Deres sammenspil, som i dette tilfælde for en stor dels vedkommende er improvisatorisk, vidner om en næsten telepatisk kontakt de to imellem. Deres musik, som er optaget i New Yorks Avatar Studios og produceret af Manfred Eicher, består for mestendels af en bund, skabt af Iyer, der virtuost skaber det fundament, hvorpå Smith med sin utæmmelige og sprælske trompet danser. Og resultatet er altså både dybt fascinerende og gribende – på den ene side – og komplekst og svært tilgængeligt på den anden.

****  /  ECM Records  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share