Ferenc Snétberger: In Concert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den ungarske guitarist, Ferenc Snétberger, er muligvis for gammel til, at man kan kalde ham et talent. Han er trods alt 59 år gammel. Alligevel vil jeg tillade mig at bruge begrebet, for nok er Snétberger teknisk velfunderet og rutineret, men han er også kunstnerisk så åben og nysgerrig, at man fortsat kan forsvare at kalde ham et talent. In Concert, hans første album på ECM, er et solo-projekt – optagelser fra en koncert, som han i december 2013 gennemførte i Liszt Academy’s Grand Hall i Budapest. Han er selv klassisk uddannet og derfor hjemmevant på nævnte venue, men hans kendiseffekt til trods, har det ganske givet både for ham selv og publikum været en oplevelse at høre den ambitiøse suite i otte dele, Budapest Part I-VIII, blive fremført. Suiten er nemlig mesterlig og farverigt formidlet – inspireret som den er af både bossa-novaen, flamencoen, jazzen og den klassiske musik – foruden af Snétbergers egne aners sigøjnermusik. Snétbergers akustiske guitar, hans klassiske afsæt, og hans rytmiske virtuositet – som sender tankerne i retningen af mestre som Paco de Lucia og John McLaughlin – udgør den mængde af teknik og talent, der gør albummet til et noget nær mesterværk.

*****  /  ECM Records  /  60 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share