Joris Roelofs: Amateur Dentist

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Amatørtandlægen er på mange måder et usædvanligt album. For det første er det sjældent, at vi på denne breddegrad støder ind i hollandsk jazz, for det andet er den hollandske jazztrios instrumentering usædvanlig. Selv spiller Joris Roelofs basklarinet, mens Matt Penman spiller bas og Ted Poor trommer. Og det lydbillede, der kommer ud af det – og de moderne, kantede, repetitive ballader og swingende overflødighedshorn – er bemærkelsesværdigt. Udtrykket er ikke altid smukt, men det er i hvert fald anderledes. Fra ende til anden. Sine steder er musikken farverig, næsten spraglet, sine steder er den minimalistisk, næsten som kammermusisk. Men hele vejen igennem er den intens, insisterende og organisk. Musikken veksler mellem korte og lange numre, mellem swing og avantgarde, og i den forstand favner den vidt. Men samtidig er det som om, den er tænkt som en helhed. Og det er imponerende, at dét lykkes. Albummet forbliver intakt – måske på grund af den gennemgående klang. Men det forbliver også vanskeligt tilgængeligt.

***  /  Pirouet Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share