Solveig Slettahjell w. Knut Reiersrud & In The Country: Trail of Souls

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske sangerinde, Solveig Slettahjell, er i vokaljazzsammenhæng et etableret navn – især i hjemlandet og i Tyskland, hvor hendes label har hjemme. Men når man hører hende på det nye album, Trail of Souls, tænker man uvilkårligt, at hun med dét har muligheden for at slå igennem på verdensplan. Musikken på albummet er et særegent, mesterligt miks af blues, r&b, americana, folk og vokaljazz – fortrinsvis blå musik skrevet af folk som James Anderson, Bill Withers, Leonard Cohen, James Cleveland og Peter Gabriel. Det er drævende, fint ciselerede sange fremført med overbevisende autoritet og stor tyngde. Slettahjell formår således med sine sanselige fraseringer og sin vokale inderlighed at give numre som James Andersons Borrowed Time, Bill Withers Grandma’s Hands og Leonard Cohens Come Healing krop og sjæl, så man forstår hende som ét med sangene. Akkompagnementet fra henholdsvis Knut Reiersrud (guitar og harmonika) og trioen, In The Country, gør kun oplevelsen mere intens. Den ro, den nerve, den – ja – intensitet, der udgår fra instrumenterne, hver for sig og sammen – skaber et decideret gribende back-up til sangen.

*****  /  ACT Music  /  51 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share