Jesper Thorn: Big Bodies of Water

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

”Big Bodies of Water” er elektroakustisk, minimalistisk, impressionistisk jazzmusik. Støj, reallyde og percussive samples blandet med lyden af akustiske instrumenter – alt sammen med den konsekvens, at usædvanlige klangflader dukker op af intetheden. Musikken har iboende akustiske melodilinjer, frie improvisationer og knitrende elektroniske lyde, men byder i lige så stort omfang på stilhed eller ro som på støj eller ballade. Bassisten og cellisten, Jesper Thorn, og hans tre vidtfavnende sidemen – Tobias Wiklund på flygelhorn, Marc Méan på klaver og Mads Emil Nielsen på elektronik – skaber således et på én gang sammensat og meget, meget klart univers med uhyre smukke klangflader midt i et eksperimentarium. Enkelte klangflader – f.eks. i nummeret ”The Steppe” – har næsten karakter af kammerjazz. Andre numre – f.eks. ”Suburbia” – har karakter af avantgarde. Men uanset klangfladens karakter er musikken netop minimalistisk og melodisk, nedtonet og grænsende til stilfærdig. Og det er dét – kombineret med udtryksstyrken – der gør albummet som helhed så fascinerende at lytte til.

****  /  Moveable Records

Please follow and like us:

  • 0
  • Share