Ninna Milner: Songs for Sentient Beings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Ninna Milner er en dansk vokaljazzsangerinde – en af mange – og for så vidt ikke en, der på afgørende vis skiller sig ud fra mængden. Og dog. På sit nye album har hun f.eks. valgt at koncentrere sin sang og musik ind omkring forløsningen af nogle nye tekster af digteren, Christine Bojsen Træden. I dén forstand kan man sige, at albummet, Songs for Sentient Beings, har et usædvanlig klart fokus – én digters tekster. Men selv om alt – både tekster og sange – er nyt, er der alligevel noget retro-agtigt, altmodisch over albummets sound. Tag et nummer som Back to Wellington – dét kunne været blevet til i swingjazzens tidlige år. Et nummer som Wednesday in October (albummets bedste) – kunne været blevet til i singer-songwriting’ens fedeste årti, 70’erne. Med andre ord: Songs for Sentient Beings er ikke originalt og nybrydende, men det rummer, når det er bedst, smukke momenter og fine tekster, der i flere tilfælde emmer af vemod og udlængsel. Albummet forekommer på én gang sikkert og skrøbeligt.

***  /  WiMi  /  46 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share