Golfam Khayam & Mona Matbou Riahi: Narrante

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Narrante er de to iranske kvinders fascinerende ECM-debut (pladen udgives dog simultant på det iranske label, Hermes. Men de to – Golfam Khayam (guitar) og Mona Matbou Riahi (klarinet), som også går under navnet Naqsh Duo – gør alligevel en exceptionelt god og stilsikker figur. Begge er rundet af den rige iranske musiktradition og af den moderne komposition. Men med Narrante står det også klart, at de mestrer improvisationen. Faktisk har de to et næsten telepatisk sammenspil på albummets ni skæringer, som alle emmer af et miks af rutine og nysgerrighed. Musikken er som narrative fortællinger, diskrete drømmerejser, arkitektoniske konstruktioner, der forekommer dragende – også takket være en eminent produktion af Manfred Eicher og Ramin Sadighi. Der er en diskret, rød tråd gennem hele albummet, men også undervejs særlige fremspring, højde- og udsigtspunkter og kølige huler – steder man får lyst til at genopsøge både på grund af skønheden og det uudgrundelige, der knytter sig dertil. Der er en lethed over musikken – en lethed, der gør det vanskeligt at høre, hvornår man lytter til en komposition eller et element af improvisation. Og en lethed i måden, hvorpå de to instrumenter smelter sammen.

****  /  ECM Records  /  55 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share