Glauco Venier: Miniatures

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Miniatures er den italienske jazzpianist Glauco Veniers føste soloalbum på ECM. Men hvilket et! Albummet består af femten virkelig sublime, helt enkle og på én gang iørefaldende og komplekse musikstykker for klaver og slagtøj (alle betjent af Venier). Tidligere har Venier medvirket på tre ECM-udgivelser med Norma Winstone (britisk jazzsangerinde) og Klaus Gesing (tysk saxofonist) – og det har været tre fremragende album – men Miniatures er alligevel så bemærkelsesværdigt magnetisk, at dét af alle album skal fremhæves. Musikken på soloalbummet er eftertænksom, melodisk og melankolsk. Båret af klaverets lyse klang og diskret understøttet af diverse slagtøjsinstrumenter – klokker, gong-gong’er, etc. Og kombinationen af de bløde anslag på klaverets strenge og det metalliske akkompagnement er altså virkelig dragende. Sine steder er musikken næsten filmisk – det gælder f.eks. et nummer som Gunam. Sine steder er den organisk, arkitektonisk – som blotter den kultur i naturen. Men uanset hvad: så er den sofistikeret, smuk, sanselig.

***** / ECM Records / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share