Aaron Parks, Thomas Fonnesbæk, Karsten Bagge: Groovements

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Nærværende trio blev momentant etableret i 2014, da den amerikanske jazzpianist, Aaron Parks, opholdt sig i Danmark som Artist in Residence. Parks blev koblet sammen med den danske jazzbassist, Thomas Fonnesbæk, og den danske jazztrommeslager, Karsten Bagge for at indspille Groovements – et antal nye numre og et antal nye arrangementer over bestående numre som f.eks. Bruce Springsteens I’m On Fire, Carl Nielsens Tit er jeg glad og Cedar Waltons Bolivia. Og lad det være sagt med det samme: Momentet var det hele værd. Groovements er i sandhed et groovy triojazzalbum, der så at sige ruller derudad. Det er et medrivende, intenst og forrygende godt gennemarbejdet album, som reelt har potentialet til at åbne døre – ikke bare herhjemme, men også over there, i Parks hjemland. Musikken er kendetegnet ved et dynamisk flow, en åbenlys harmoni og en bemærkelsesværdig elegance. Og selv om det rummer numre af både Springsteen og Nielsen, hænger det sammen som én enhed. Takket være trioens elasticitet og klang.

****  /  Stunt Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share