Oscar Alvarez Rifbjerg: ¡Rómpelo!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Oscar Alvarez Rifbjerg er ikke bare barnebarn af den afdøde forfatter, Klaus Rifbjerg (til hvem han har dedikeret sit album), han er også søn af en dansk mor og en spansk far, og det flerkulturelle blik på verden, som naturligt nok er fulgt heraf, har han forsøgt at destillere ud i sin musik på albummet, ¡Rómpelo! Genremæssigt befinder musikken på albummet sig i grænselandet mellem den moderne, nordiske, melankolske jazz og den temperamentsfulde spanske vokal- og flamencotradition. Og dét kultursammenstød eller –møde udmønter sig i musik, der virkelig er anderledes, krævende og insisterende. Ikke altid lige tilgængelig og lige smuk, men konstant som født ud af en nødvendighed. Og dét er en kvalitet. Et nummer som El Río, El Castillo, Los Pinos rummer alt det, der er kernen i musikken – temperamentet, kompleksiteten, enkeltheden, melankolien, nerven, nærværet. Teknisk er der finesser, der tiltrækker sig positiv opmærksomhed. Kunstnerisk er der noget nyt og påtrængende på spil. Og dog er det som om, enkelte numre er ufærdige skitser til andet og mere.

****  /  Gateway Music  /  45 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share