Chris Minh Doky: Et barn er født – danske salmer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jazzbassisten, Chris Minh Doky, har i de sidste år, under Copenhagen Jazzfestival, været dybt involveret i de såkaldte jazzmesser i Københavns Domkirke. Han har i den forbindelse kastet sig over salmebogen, og dét gør han nu igen ved – i samarbejde med domkirken – at udgive en CD med danske salmer, arrangeret af bassisten selv og sunget af Søren Huus, Dorthe Gerlach, Julie Berthelsen, Povl Dissing, Sara Grabow, Kaya Brüel, Maria Lucia eller Cecilie Stenspil. Projektet er i bund og grund vanskeligt, for vel er teksterne fremragende, men salmerne er også bundet af traditioner og især etablerede melodilinjer, som gør det svært at sprælle som arrangør – meget fornyelse er der da heller ikke i Minh Dokys arrangementer. Men det værste er, at sangerne – med én, måske to undtagelse(r) – ikke formår at gøre teksterne til deres egne. Den eneste, der reelt giver salmerne ny sjæl er Povl Dissing, som i Det dufter lysegrønt af græs bidrager med en meget personlig klang. Også Cecilie Stenspil gør det (overraskende) godt i salmerne: Sorrig og glæde de vandre til hobe og Op al den ting, som Gud har gjort. Men kun de to formår at bidrage personligt.

***  /  Red Dot Music  /  51 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share