Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg: DUO

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er en karismatisk duo, der med albummet, DUO, har slået pjalterne sammen: nemlig den danske trommeslager, Stefan Pasborg, og den gambisk fødte, i Danmark bosiddende koraspiller og trommeslager, Dawda Jobarteh. Begge betvinger deres instrumenter som mestre, og begge mestrer deres foretrukne genrer – Pasborg den groovy form for avantgarde, jazz og rock, Jobarteh den vestafrikanske griot-tradition og den moderne vestafrikanske musik. Alene derfor er der tale om et usædvanlig interessant samspil. For mødet mellem de to kapaciteter – og mødet mellem deres respektive genrer – baner helt nye stier i musikkens verden. Enkelte numre på de tos album giver ganske vist associationer til Emerson, Lake & Palmers musik fra 70erne, enkelte andre numre giver associationer til traditionel vestafrikansk musik – og dét selv om flere af arrangementerne tager afsæt i det, man i jazzens verden kalder standards. To gode eksempler er numrene, A Change Has Come og Bells, begge af Albert Ayler. I Jobartehs og Pasborgs udgave er dét blevet til pågående, psykedelisk musik, à la den, Emerson, Lake & Palmer lancerede i 70erne. DUO er i enhver forstand forrygende og fascinerende.

****  /  ILK Music  /  43 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share