Autobahn: Of The Tree

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Autobahn er en canadisk jazztrio, som fra hjembyen Toronto – med spontanitet, dedikation og råstyrke – rækker ud efter og til andre dele af jazzens verden. Trioen, der består af James Hill på klaver, Jeff LaRochelle på saxofon og Ian Wright på trommer, synes klart inspireret af den øjeblikkelige scene for moderne jazz på USA’s østkyst, men den er også helt åbenlyst i stand til på egen hånd at udforske grænselandet mellem kompositionen og improvisationen og ”fortælle”, hvad den ser og hører i netop det grænseland. ”Of The Tree” er samme grund blevet et fascinerende, komplekst og dog tilgængeligt album – præget af den sound, der udgår fra instrumenteringen / besætningen / udforskningen. Personligt foretrækker jeg albummets få, mere stilfærdige musikstykker: ”Tribute” og ”Slow Dance” for eksempel. Men også flere af de mere pågående numre griber og udfordrer. Uanset det enkelte nummers karakter hæfter jeg mig især ved saxofonens definerende position i udtrykket. Dét er en position, som giver trioens musik kant og karakter, og som gør bekendtskabet yderst interessant.

****  /  Eget selskab  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share