Daniel Franck Quartet: The Hangout

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Svensk/danske Daniel Franck er en kontrabassist, som man i jazzkredse holder øje med af den simple grund, at han – trods sine kun 36 år – spiller med en endog meget moden autoritet, energisk puls og sans for swing. Kontrabassisten har i løbet af det sidste årti skabt sig et navn, internationalt, ved blandt andet at spille rundt om i Europa med folk som Caroline Henderson, Kurt Elling, Viktoria Tolstoy, Scott Hamilton og Kurt Rosenwinkel. Men ”The Hangout” er alligevel resultatet af længere tids arbejde bag de store linjer. Franck har nemlig haft en drøm om at lave sit eget, og så har han i al stilfærdighed skabt forudsætningen for at kunne realisere den, idet han har samlet et dream team af musikere – den ungarske tenorsaxofonist Gabor Bolla, den ungarske pianist Robert Lakatos og den amerikanske trommeslager Lewis Nash. Resultatet er blevet et strømlinet album med en energisk, swingende jazz i bebop og postbop stilen. Hovedparten af musikken har han selv skrevet, men med sin kvartet tager han også livtag med kompositioner af Wayne Shorter, Chris Woods og Richard Rodgers. Og det hele med udtalt flair. Albummet rummer både en klædelig ro og en forrygende fremdrift.

****  /  Stunt Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share