Jasper Høiby: Fellow Creatures

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzbassist, Jasper Høiby, er kendt som en central figur i den innovative trio Phronesis, som indtil for nylig havde base i London, hvor også selskabet, Edition Records har til huse. Men flere år i Phronesis og London har tilsyneladende affødt en trang til at udforske andre muligheder, og det gør Høiby med projektet, ”Fellow Creatures”, der nok er udgivet på Edition, men optaget i København, Høibys nye hjemby.

”Fellow Creatures” er et album indspillet af en kvintet (med samme navn), der – set i forhold til Phronesis – er udvidet med saxofon og trompet. Høiby siger selv, at han længe har haft trang til at lave et større orkester og få mulighed for at skrive musik, der involverer blæsere. Og dén trang er blevet forløst i et udspil, der vidner om, at Høiby er en innovativ sjæl, der har haft glæde af den frihed, der knytter sig til det at udfolde flere samtidige lag og teksturer i et potent, harmonisk og glædesfyldt udtryk, hvori der indgår to melodiske instrumenter side om side med den gængse trio.

Albummet er virkelig vellykket, sine steder nok vanskeligt tilgængeligt, men også og især forrygende flot, potent og groovy – med deciderede perler som “World of Contradictions” på.

****  /  Edition Records  /  55 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share