Heine Hansen Trio: Signature

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det unge, danske klavertalent, pianisten Heine Hansen, blev i foråret tildelt Ben Webster Prisen. Komiteen bag prisuddelingen må således have erkendt, at Hansen er af en ganske særlig støbning.

At det er tilfældet, får vi andre bekræftet med ”Signature”: Heine Hansens første album i eget navn vidner således om en særegen udtryksstyrke. Selv om albummets titel sikkert ikke er tænkt som sådan, så synes titlen at referere til den signatur, som pianisten / kapelmesteren sætter på musikken: Den er boblende frisk og frejdig, nok rundet af en nordisk tyngde, men ikke gennemgående af den melankoli, som ellers ofte kendetegner nordisk jazz. Tværtimod. Et nummer som ”Gee Blues” fremstår f.eks. ikke blåt, det gør til gengæld ”Moody Dance”, men uanset udgangspunkt, er der et klædeligt element af livsglæde og gnist over al musikken på albummet.

Og dét skyldes også Heine Hansens samspil med de to stærke sidemen: Thomas Fonnesbæk på kontrabas og Alex Riel på trommer. Sammen har de tre skabt et meget smukt og lytteværdigt album, som vil blive et pejlemærke på Heine Hansens videre færd.

****  /  Storyville Records  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share